Behang

Door gebruik te maken van behangsoorten kunt u uw interieur een eigen karakter geven. Het is daarnaast een handige oplossingen om beschadigde wandoppervlakken te bedekken. 
 

Ons aanbod omvat veel soorten wandbekleding: zelfklevend, met water geactiveerde lijm of het conventionele behang dat gemonteerd kan worden met traditionele behanglijm.

Behang is in de volgende materialen beschikbaar:

  • Airtex: Onze favoriet met een maximaal formaat van 5 x 45 meter uit één stuk, kan bijna elke muur in één keer behangen worden. Tevens is dit materiaal scherp geprijsd. Dit materiaal is zeer geschikt voor binnen toepassingen met name voor grote wandbekledingen en beursstands. Het wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, duurzaamheid en het is makkelijk schoon te houden. Het heeft een textuur dat vergelijkbaar is met textielstof, waardoor het materiaal een luxueuze indruk geeft. Met name wanneer dit vergeleken wordt met het veelgebruikte Frontlight. Bij Airtex is het inwerken van de lijm niet nodig aangezien de behanglijm rechtstreeks op de muur aangebracht wordt. Vervolgens kan het behang direct verwerkt worden. Ook is dit materiaal verkrijgbaar met een grijze achterkant (Airtex Grayback). Beide varianten hebben een B1 certificaat.
  • Phototex: Dit materiaal is gemaakt op basis van polyester en cellulose pulp. Een voordeel van dit materiaal is dat het zowel binnen als buiten te gebruiken is. Het is geschikt om op vlakke oppervlakken aan te brengen. Het materiaal kan eenvoudig herpositioneerd worden, laat geen sporen achter en beschadigt tevens geen oppervlakken. Phototex heeft een textuur die wat weg heeft van canvas.
  • Systexx: Dit innovatieve glasvezel fleece is geschikt voor het bedekken van muren en plafonds. De achterkant is bekleed met een laag water geactiveerde lijm en het materiaal is zeer bestand tegen beschadiging. Systexx heeft een Oeko-Tex en B1-brandvertragingscertificaat en wordt getest door de PZH (Nationaal Instituut voor Hygiëne). Dit product wordt aanbevolen voor gebruik op openbare plaatsen met verhoogde hygiënische eisen.
  • Water geactiveerd behang: Dit is een cellulose wandbekleding die polymeren bevat. Dit garandeert een optimale duurzaamheid. Dit behang is bekleed met een laag water geactiveerde lijm en heeft zowel een glad als mat oppervlak.
  • Wallart: Deze zelfklevende pvc-folie wordt gebruikt voor goedkopere muurdecoraties. Het is geschikt voor gladde, niet-poreuze wandoppervlakken.
  • Conventioneel behang: Dit is pvc-papier behang en wordt gemonteerd middels behanglijm op de muur aan te brengen. Dit behang heeft een B1 brandvertragingscertificaat en certificering door de PZH (Nationaal Instituut voor Hygiëne). Het is verkrijgbaar in twee verschillende texturen: Glad en Klassiek (zand). Voor het conventionele behang met een paper backing moeten de banen worden ingesmeerd met behanglijm en is er een inwerktijd van toepassing

Al ons behang wordt op de gewenste maat geleverd en indien van toepassing in banen aangeleverd. Wij zullen deze banen voor u berekenen. Houd er wel rekening mee dat u in de hoogte altijd een marge neemt van 10 cm extra zodat u bij een niet vlak plafond of vloer niet in de problemen komt.

Materiaal opties

NaamOutdoorDubbelzijdigRolbreedte
AIRTEX GREYBACK 330g --500 cm
AIRTEX 330g --500 cm
WALLPAPER --130 cm
SYSTEXX --100 cm
PHOTOTEX FOLIE 100g -152 cm
WALLART FOLIE 80μ--137 cm
WATER GEACTIVEERD BEHANG --137 cm

Eerste levering mogelijk vanaf dinsdag 02-07-2024*
* spoedleveringen mogelijk op aanvraag

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nog geen klant?

Registreer je als nieuwe klant. Na het invullen van het registratieformulier zal er een controle plaats vinden. Als de controle succesvol is zal u inlog gegevens ontvangen.

Registeren